Bumerang - Yazarkafe

KARNABAHAR MANTISI

 


KARNABAHAR MANTISI

🌺 MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz

👉 HARCI İÇİN
1 adet soğan
200 gram kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber






👉 YOĞURT SOSU
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarmısak

🌺 TARİF
1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp sıvıyağda kavurun biraz kavrulunca suyu ilave edip kapağı kapalı olarak ve sık sık karıştırarak yumuşayana kadar pişirin.
2. Kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağ da kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin salçayı ilave edin karıştırın yarım çay bardağı su ekleyip pişirin. Tuz,baharat ve maydanozu ekleyip karıştırın ocaktan alın.
3. Sarmısaklı yoğurdu da hazırlayın.
4. Tabağa karnabaharı alın üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirin. En üste kıyma harcını ekleyin ve sıcak sıcak tüketin.
Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.