Bumerang - Yazarkafe

Ramazan Yemek Tarifleri - 2. Gün İftar Menüsü

30 günlük iftar menüsü serüvenimizin 2. günündeyiz! Bugünün iftar çorbası için orijinal tarifiyle efsane toyga çorbasını başlangıç olarak sunuyoruz. Lokum kıvamında tavuk kapama yanına şık sunumlu kaşık kaşık yediren şehriye salata ile menüyü taçlandıracağımız iftar sofrası, cevizli ay tatlısı ile tatlıya bağlanacak. Nefis ramazan yemek tarifleri için tüm ay boyunca yanınızdayız!




1.Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası)


En sevilen ramazan çorbaları arasında yer alan toyga çorbası, süzme yoğurt ve bakliyat eşliğinde hem doyurucu hem de bütçe dostu bir seçim. Midenize iyi gelecek bu nefis aromayı kaçırmayın.

4-6 Kişilik 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme 

Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler


5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Su
Tuz

Üzeri için

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Buğday yeşil mercimek ve nohutu haşlayalım. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum. Çok pratik oluyor.
  • Bir tencereye yoğurt yumurta ve unu alalım güzelce çırpalım. Üzerine ılık su ekleyelim. Topaklanma kalmamalı gerekirse blenderdan geçirelim.
  • Ocağın altını açalım. Kaynayana kadar bırakmadan sürekli karıştıralım.
  • Kaynayan çorba suyu içerisinde buğday, nohut ve yeşil mercimeği ilave edelim. Biraz kaynadığında altını kısalım. 10 dakika kadar pişirelim.
  • Altını kapattıktan 5 dakika sonra tuzunu atalım kapağını kapatmayalım bir kaç kez arada karıştıralım çorba kesilmesin.
  • Sosu için tereyağını ve zeytinyağını tavaya alalım kızdıralım üzerine baharatları atıp altını kapatalım.
  • Çorbamızı sıcak sıcak sosuyla servis edelim. Deneyenlere şifa olsun.

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama)


İftar davetlerine özel ana yemek arayanlara, ailesi için göz alıcı ama zahmetsiz bir tarif arayanlara inanılmaz fırsat! Tane tane pilavıyla, lokum gibi yumuşacık tavuk etiyle enfes tavuk kapama sizi günün yıldızı yapacak!

4-6 Kişilik 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme 

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler


10 adet baget
Haşlamak için su
Tuz

Pilav için ;


3 buçuk su bardağı pirinç
4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ

Tavuğun üzerine sürmek için ;

Yeterince domates sosu



Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Bagetleri tencereye alarak üzerini basacak kadar su ekleyip tuz ilave ederek haşlıyoruz.
  2. Pirinci yıkayarak üzerini basacak kadar ılık su ve tuz ekleyerek yaklaşık yarım bekletiyoruz.
  3. Tavaya yağları alıp ısıtarak süzdürdüğümüz pirinçi ekliyoruz. 6-7 dakika kavurarak altını kapatıyoruz.
  4. Güveç tepsiye kavrulmuş pirinçi yerleştiriyoruz.
  5. Haşlanmış bagetleri dizerek üzerlerine domates sosu sürüyoruz.
  6. Kaynar tavuk suyunu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz. )
  7. Pişen yemeğimizi birkaç dakika dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. 🍗🍗🍚.

Sunumu ve lezzetiyle sofranızın baş tacı olacak pratik bir ana yemek. 💕.

Pirinci hem tuzlu suda beklettiğimiz hem de tavuk suyunda tuz bulunduğu için pilava ayrıca tuz kullanmıyoruz. 😇.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Kaşık Kaşık Yediren Şehriye Salatası


Canlı renkleriyle iftar sofranızı şenlendirecek, kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz şehriye salatası ister misafirleriniz ister aileniz için enfes bir güzellik! Kavrulmuş şehriye ve zengin aromalı malzemelerden oluşan iftar salatası kaçmaz.

10-12 Kişilik 20 dk Hazırlık, 20 dk Pişirme 

Kaşık Kaşık Yediren Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler


1 büyük su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı su (aynı su bardağı ile)
Tuz
Sıvıyağ
1 adet kapya biber
1 kase mısır
4-5 adet kornişon turşu
4-5 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Bir tutam dereotu
Nar
1 adet limon
Sevdiğiniz baharatlar (pul biber, tuz)



Kaşık Kaşık Yediren Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Tenceremize yaklaşık yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyalım.
  2. Üzerine şehriyeleri ekleyip rengi kahverengi olana kadar kavuralım.
  3. 2 su bardağı sıcak suyumuzu ve tuzunu ekleyip pişirmeye bırakalım.
  4. Suyunu çekince pilav gibi demlenmeye bırakalım ve soğutalım.
  5. Bu arada tüm malzemeleri doğrayalım (tüm yeşillikler,turşu ve kapya biber)
  6. Malzemeleri bir kapta birleştirelim.
  7. Limon ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  8. Servis tabağımıza alalım.

Ay Tatlısı


Şekliyle, ağızda kıyır kıyır dağılan kıvamıyla ve enfes lezzetiyle fark yaratan cevizli ay tatlısı, şerbetli iftar tatlısı arayanlar için harika bir seçim! Taze demlenmiş çayın yanına mutlaka deneyin.

12-14 Kişilik 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme 

Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


125 gram tereyağı tercihen margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)

Şerbeti için;


3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı portakal suyu



Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak)su ve şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başladığında içerisine yarım çay bardağı portakal suyunu da ekleyip 4-5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
  3. Hamur için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru iki parçaya ayırıp her bir parçayı iki yağlı kağıt arasında ince olmayacak şekilde açıyoruz. Küçük bir çay bardağı ile hamurdan ay şeklinde parçalara çıkarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz. Bir gün sonra çok daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.