Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası
Tek kasesiyle doyururken içinizi de sımsıcak yapacak nefis bir kış çorbası, karşınızda: Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası! Tüm kış yapmak isteyeceğiniz bu enfes çorbayı mutlaka kaydedin, deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.
Malzemeler
2 adet kalçalı tavuk but veya göğüs
1 çay bardağı arpa şehriye
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
6 su bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Tavukları(tavuğun istediğiniz parçasını kullanabilirsiniz) 6 su bardağı suda haşlayıp haşlanınca sudan çıkarıp didikleyin, kalan suyu çorbada kullanın.
Tencereye sıvı yağı alın yemeklik doğranmış soğanı kavurun, ardından rendelenmiş havucu ekleyin kavurmaya devam edin.
Unu ekleyip bir miktar daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ekleyin.
Baharatları ve arpa şehriyeyi de ekleyip karıştırın, en son tavukları ilave edin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
Şehriye pişince ocaktan alıp limonun suyunu sıkıp, minik doğranmış maydanozu ekleyin ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok