Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı kadar un
Üzerinin sosu için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar☺ şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. O günlere hepimizin sağlıklı sıhhatli ulaşması dileğiyle. Ramazanların vazgeçilmezi pideyi hepimiz çok severiz. Fakat evde yapılan herşeyin lezzeti her zaman harikadır.
Gelin bu ramazan da pidelerimizi evimizde yapalım. Eminim ki sizlerde severek tüketeceksiniz. Haydi yapımına buyrun 😚 👇👇👇
Sütü ocağa alalım ve ılıtalım. Ilık sütü karıştırma kabına alalım üzerine maya ve şeker ekleyip karıştıralım.
Üzerine streç koyup 5-6 dk mayalanmasını kabarmasını bekleyelim.
Kabaran mayanın üzerine sıvı yağ, su, tuz ekleyelim. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini streç kapatalım ve mutfak bezi ile sarıp 45-50 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru yağlı kağıt üzerine koyalım. Elimizle ya da merdaneyle yuvarlak şekilde açalım.
Şimdide sosunu hazırlayalım. 1 yumurta sarısı yoğurt suyu ve yoğurdu bir kasede karıştıralım.
Elimizi sosa batırarak parmak uçlarımızla pideye şeklini verelim.
Kalan sosu da tüm yüzeyine sürelim.
Üzerine susam çörek otu serpelim. 10-15 dk tepside mayalandıralım.
Tepsi mayasından sonra tekrar şekil verdiğimiz kısımlardan çatal ile geçelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Mis pidemiz hazır☺ kokusu sizi hemen yemeye itecek. Sıcak sıcak arasına tereyağı sürüp afiyetle yiyebilirsiniz. Soğuyunca da lezzetini kaybetmiyor. Afiyet şeker olsun❤❤
Hiç yorum yok