Bumerang - Yazarkafe

2. Gün İftar Menüsü

30 günlük iftar menüsü serüvenimizin 2. günündeyiz! Bugünün iftar çorbası için orijinal tarifiyle efsane yayla çorbasını başlangıç olarak sunuyoruz. Lokum kıvamında tavuklu buğu kebabı yanına şık sunumlu semizotlu kaşık salata ve peynirli börek ile menüyü taçlandıracağımız iftar sofrası, trileçe ile tatlıya bağlanacak. Nefis ramazan yemek tarifleri için tüm ay boyunca yanınızdayız!

Dünü kaçıranlar için 1. gün iftar menüsü burada!

#1 Orjinal Tarifiyle Efsane Yayla Çorbası (Çok Kolay)



Orjinal Tarifiyle Efsane Yayla Çorbası (Çok Kolay) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt (230 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç (100 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su
  • Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Orjinal Tarifiyle Efsane Yayla Çorbası (Çok Kolay) Yapılışı

1 su bardağı yoğurt (230 ml), 1 litre su, 1 çay bardağı pirinç (100 ml), 1 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencerede iyice karıştırıp ocağa alıyoruz. Çorba kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirip çorba sosunu ekliyoruz.

Çorba sosu için 1 yemek kaşığı tereyağını 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla eritiyoruz.

Ardından 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip iki üç kez karıştırıp çorbamıza ekliyoruz.

Şunu belirtmeliyiz ki pirinç ve un markadan markaya değişkenlik gösterdiği için çorbanın kıvamına göre su ihtiyacımız artıp azalabilir. Başlangıçta belirtilen ölçüden daha az su koyup çorba kaynamaya başladığında kıvamına göre geri kalan su miktarını kaynamış su ile takviye edebilirsiniz. Bizim için 1 litre en idealdir.

Tariflerimizin videoları için instagram hesabımızı takip edebilirsiniz. Afiyet olsun 😍.


#2 Buğu Kebabı




Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

4 adet tavuk göğsü

2 adet kapya biber

1 adet büyük soğan

1 kase domates sosu

1 büyük kase garnitür (Bezelye, havuç)

Tuz, karabiber, pul biber

1 çay bardağı sıvı yağ

Beşamel sos için,


2 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

Karabiber, tuz

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri


Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  2. Tavukları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  3. Kapya biberi doğrayıp tencereye ilave ediyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  4. Domates sosu ekleyip karıştırıyoruz garnitürleri ilave edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz, yemeğimizi fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  6. Beşamel sos için; tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
  7. Sütünü koyup karıştırmaya devam ediyoruz yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz ,yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  8. En üste kaşar peyniri ilave edip 10-15 dk fırında pişiriyoruz, afiyet olsun ✨.

#3 Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi Semizotlu Kaşık Salata





Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi Semizotlu Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ yeşil soğan
  • 4 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 tatlı kaşığı somak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi Semizotlu Kaşık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Domates ve salatalığın kabuklarını soyuyoruz.
  3. Daha sonra tüm malzemeleri olabildiğince küçük şekilde doğruyoruz.
  4. Hepsini harmanlamadan önce baharatlarını ekliyoruz.
  5. En son yağını ve limonunu ekleyip karıştırıyoruz.

Yedikçe yedirten içinizi ferahlatacak yaz günlerinin vazgeçilmez salatası afiyet olsun.

#4 Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız)




Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane yufka

Sosu için


  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta
  • Kabartma tozu

Arası için

  • 300 gram light süzme peynir
  • 100 gram yağlı beyaz peynir
  • 8-9 dal maydanoz

Üzeri için

  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tane maden suyu

Peynirli Börek (Su Böreği Sanacaksınız) Tarifi Yapılışı


Sizlere mükemmel bir börek tarifi vericem 😉yerken su böreğinden ayırt edemiceksiniz hatta su böreği gibi lezzetli ama çok basit olduğu için bu böreği tercih edeceğinizi düşünüyorum. Defterlerinizden diğer börekleri bir kenara alıp bu böreğe yer açın lütfen 😋.

  1. Dikdörtgen borcamımızı sıvı yağ ile yağlıyalım. Şimdi böreğimizin iç harcını hazırlayalım kenara alalım.
  2. Sos malzemelerini derin bir kabın içine alıp güzelce çırpalım sıra geldi böreğimizi şekillendirmeye
  3. Dikdörtgen borcamımıza bir tane bütün yufkayı yayalım şimdi bir bütün yufka da kenara ayıralım bunu en üst kat için kullanıcaz.
  4. Kalan yufkaları ortadan ikiye el yordamı ile bölelim.
  5. Yaydığımız yufkanın üstüne iki kat yarım yufka yayalım ve sos gezdirelim bu şekilde yarım yufkaları sırayla yayalım ve her katına yaklaşık bir küçük kepçe sos gezdirelim.
  6. Sadece peynir koyduğumuz katlara sos sürmeyelim.Ben iki kat peynirli yapmak istedim arzunuza göre yapabilirsiniz.
  7. En üstüne de bütün olarak ayırdığımız tek yufkayı güzelce yerleştirelim ve kalan sosun içine bir yumurta sarısı kırıp çırpalım.
  8. Böreğimizin en üstüne maden suyunu gezdirelim ve yumurtalı sosu fırça ile her yanına gelecek şekilde sürelim 160 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ben alt tarafının iyi kızarması için en son fırının tabanına aldım 5 dk ‘da o şekilde pişirdim yumuşak olması için fırından çıkarınca nemli bir bez ile örttüm. 
  9. Dinlendikten çayınızı hazır edip sonra bu şahane böreği tadabilirsiniz. 
  10. Afiyet olsun inşallah ☺️.Tarife dair notlar ;✅ böreği hazırladıktan sonra en az 3 saat streçleyip bekletmeniz sonucu mükemmelleştirecek.✅ öğlen servis ederseniz sabahtan, akşam servis edecekseniz öğlenden yapmanızı tavsiye ederim.✅ su böreği görüntüsü için 7 adet yufka ideal daha az yufka ile yapacaksanız malzemeleri orantılı olarak ayarlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.