Kaygana Nasıl Yapılır?(videolu) İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- maydanoz
- dereotu
- yeşil soğan (yeşillikleri isteğinize bağlı ekleyin)
- tuz
Kaygana Nasıl Yapılır?(videolu) Yapılışı
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tariftir.
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- Sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
- Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Hamuru ister ince isterseniz kalın döküp pişirebilirsiniz (ben ince döktüm hamuru).
Afiyet olsun.
Kaygana nedir?
- Kaygana yapımı ve görünüşü ile günümüzde yapılan sebzeli kreplere benzemektedir. Daha çok Karadeniz yöresinde yapıldığı görülmektedir. İsteğe göre içerisine çeşitli sebzeler konulabilmektedir. Daha çok sabah kahvaltılarında tüketilmektedir.
Diğer kaygana tarifleri;
- Çeşitli şekillerde yapılan kayganayı birde pırasalı denemelisiniz. Pırasalı kaygana düşündüğünüzden daha lezzetli ve daha doyurucu olabilir. Sizlerde en kısa zamanda deneyebilirsiniz.
- Normal un yerine mısır unu kullanarak yapabileceğiniz mısır unlu kaygananın bu lezzetini de çok seveceksiniz.
- Evde sütünüz kalmamışsa size çözüm olarak kaygananızı sütsüz olarakta yapabilirsiniz. Sütsüz kaygana zor zamanlarınızda sizlere oldukça yardımcı olacaktır.
Kaygana kalori
- Orta porsiyon kaygana yaklaşık olarak 349 kaloriye denk gelmektedir.
Hiç yorum yok