1. Gün İftar Menüsü
İftara ne yapsam telaşına son veren Nefis Yemek Tarifleri 29 günlük iftar menüsü seçenekleri ile karşınızda! Mutfaklarımızda sık sık pişirilen çok besleyici sıcacık sütlü domates çorbası ile başlangıç yaptığımız ramazan yemekleri tarifleri, ilk gün menüsünde patlıcanlı tepsi kebabı ile nefis eşlikçisi iftara pilav tarifleri arayanlar için sakız kabaklı bulgur pilavı yanında pratik ve serin kırmızı biber salatası var. İftar tatlıları içinde çok beğenilen ekmek kadayıfı ise ilk günün en tatlı hediyesi. Şimdiden afiyet olsun!
İftara ne yapsam telaşına son veren Nefis Yemek Tarifleri 29 günlük iftar menüsü seçenekleri ile karşınızda! Mutfaklarımızda sık sık pişirilen çok besleyici sıcacık sütlü domates çorbası ile başlangıç yaptığımız ramazan yemekleri tarifleri, ilk gün menüsünde patlıcanlı tepsi kebabı ile nefis eşlikçisi iftara pilav tarifleri arayanlar için sakız kabaklı bulgur pilavı yanında pratik ve serin kırmızı biber salatası var. İftar tatlıları içinde çok beğenilen ekmek kadayıfı ise ilk günün en tatlı hediyesi. Şimdiden afiyet olsun!
- Sütlü Domates Çorbası ENFES LEZZETTE

Sütlü Domates Çorbası ENFES LEZZETTE Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı domates rendesi
- 5, 5 su bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı dolusu Tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusuyla un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı krema (yerine sütte olur ama krema tavsiye ederim )
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz ve karabiber
- Arzuya bağlı kuru nane
- Kullandığım su bardağı ölçüsü 210 ml
- Kullandığım çay bardağı ölçüsü 120 ml
Sütlü Domates Çorbası ENFES LEZZETTE Tarifi Yapılışı
Domatesin enfes kokusu ve aroması içeriğindeki o faydalı vitaminleri ile de birleşince nefis bir çorba olması kaçınılmaz oluyor. Benim favorimdir herkese de tavsiye ediyorum hanımlar deneyecek olanlara afiyet şifa olsun deyip tarifime geçiyorum. Ben domates seçimi olarak; 450 gram cherry domates kullandım yıkadıktan sonra direk mutfak robotuma koyup püre halinde çektim. (normal domates kullanırken kabuklarını soyup robotta püre haline getiriyoruz)
- Tenceremize tereyağımızı ekleyip eritelim.
- Unu ilave edip beraber katıştırarak unun kokusu çıkıp biraz sararana dek kavuruyoruz.
- Sonra üzerine domates salçamızı ekliyor 1 dk kadar karıştırarak orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine domates püremizi ilave edip 5-6 dk güzelce karıştırarak kaynatıyoruz.
- Daha sonra soğuk suyumuzu tencereye ekleyip tel çırpıcı ile çorbamız kaynayana dek karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığı anda karabiberini ekleyip el blendırı ile çorbamızı pürüzsüz şekilde çekiyoruz.
- Tekrar tenceremizi ocağa alıp 5-6 dk kaynatıyoruz.
- Son olarak süt ve kremamızı tuzunu ekleyip tadını kıvamını kontrol edip 2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Servis aşamasında; kuru nane, kaşar rendesi yada kuru ekmeklerle dekore edebiliriz. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı
Patlıcan ve etin iştah açan uyumu, misafirleri için iftar yemeği arayanlara birebir! Resimli aşamaları ve lezzet garantili malzemeleriyle şahane bir kebap tarifi.

Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr dana döş kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 adet patlıcan
- Tuz
Davet Sofralarının Baştacı Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
Davet ve ramazan sofralarınıza yakışan lezzeti ve görüntüsüyle tam not alacağınız muhteşem bir tarif…
- Tüm sebzeleri ayıklayıp yıkayın.
- Parçalara ayırdığınız soğanı, maydanozu, sarımsağı, kapya biber ve yeşil biberi rondodan geçirin.
- Kıymayı ve rondodan geçirdiğiniz sebzeleri, tuzu, salça ve baharatları bir kabın içine alıp iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz harcın yarısını uygun ebattaki fırın tepsinize eşit kalınlıkta yayın.
- Patlıcanları alacalı soyup parmak kalınlığında dilimleyin.
- Dilimlediğiniz patlıcanların arasına kalan harçtan yerleştirip tepsinin kenar kısmına dik şekilde yerleştirin.
- Patlıcanların üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.
- Orta kısma domates ve biber dilimleri yerleştirin.
- Tepsinin üzerini önce yağlı kağıtla ardından alüminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp üzerindeki alüminyum folyo ve yağlı kağıdı kaldırın.
- Yemeğiniz biraz sulanmış olacaktır.
- Bu yağlı sudan fırça yardımıyla patlıcanların üzerine sürün ve tekrar fırına verin.
- Yemek suyunu çekene kadar tekrar pişirin.
- Pişme süresi herkesin kullandığı fırın ısısına göre farklılık gösterebilir.
- Bu nedenle fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirin.
- Pişen kebabı sıcak sıcak servis edin.
Ben daha hafif olmasını istediğim için patlıcanları kızartmıyorum. Ama arzu edenler patlıcanı biraz kızarttıktan sonra tarifte kullanabilirler. Patlıcanları kızartarak kullanırsanız üzerini örtmeden kontrollü şekilde pişirebilirsiniz. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilir, arzu ederseniz tarifte dana kuzu karışık döş kıyma kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sakız Kabaklı Bulgur Pilavı
Menünüzü tamamlayacak pratik ve lezzetli bulgur pilavı, domates soslu sakız kabaklarla taçlandırıldı. Yanında yoğurtla tam bir ziyafete dönüşecek tarif için sizi hemen linke alalım!
Sakız Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet sakız kabak (yeşil olanlardan)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Sakız Kabaklı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğan kabak ve domatesleri yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağında soğanları terletin, sıra ile kabak, bulgur, salça, domates ilave edin.
- Salça eklediğinizde 2-3 dk kavurun.
- Şeker ve tuz ve domates ilave edip suyunu ekleyin.
- Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Dinlenmeye bırakın. Süzme yoğurt ve taze nane ile servis edin
- Köfte, tavuk veya et yemeklerin yanında servis edin.
Afiyet olsun
Yoğurtlu Kırmızıbiber Salatası (Közlemeden)
İçinizi ferahlatacak yoğurtlu kırmızı biber salatası, üstelik közleme derdi yok! Ceviz, sarımsak ve süzme yoğurtla harmanlanan menü tamamlayıcı nefis bir tarif.

Yoğurtlu Kırmızıbiber Salatası (Közlemeden) – Videolu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kırmızıbiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı kırılmış ceviz
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Yoğurtlu Kırmızıbiber Salatası (Közlemeden) – Videolu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya alarak, sarımsakları soteleyin.
- Kırmızıbiberleri kesip güzelce temizleyin. Daha sonra tavaya ilave ederek sarımsaklar ile birlikte 5-10 dakika kavurun.
- Suyu ilave edin.
- Ardından pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin.
- Güzelce karıştırın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Cevizi ekleyin ve karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra sirkeyi ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra süzme yoğurdu ekleyip karıştırarak servis tabağına alın. Cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Ekmek Kadayıfı Tarifi – Tam Ölçülü
Günün özlemle beklenen anı! Yumuşacık şerbetli ekmek kadayıfı ve kaymak dolgusu ile çok beğenilen ramazan tatlıları arasında yerini aldı, denemeye ne dersiniz?

Ekmek Kadayıfı Tarifi – Tam Ölçülü İçin Malzemeler
- Orta Boy Ekmek Kadayıfı
- 2 su bardağı soğuk su
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 8 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Ekmek Kadayıfı Tarifi – Tam Ölçülü Yapılışı
- Geniş bir tepsinin içerisine ekmek kadayıfımızı alalım ve her yerine gelecek şekilde üzerine soğuk suyu dökelim. Tersini çevirip arka tarafınında ıslanmasını sağlayalım, şerbeti hazırlanana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Şerbeti hazırlarken ilk olarak tencereye şekerin 1 su bardağını alalım ve tenceremizi ocağa yerleştirerek karamelize edelim.
- Şeker eriyip rengi değişene kadar orta ateşte karıştırmaya devam edelim. Karamel tadını sevmiyorsanız şekeri karamelize etmeden de hazırlayabilirsiniz.
- Karamelize olan şerbetin üzerine suyu ekleyelim, kalan şekerimizi ve limon suyunu da ilave edelim.
- Kaynayan şerbetimizi ocaktan alalım.
- Ekmek kadayıfımızı tepsi ile beraber ocağın üzerine alalım ve şerbetin yarısını üzerine gezdirelim. Tepsinin kenarında kalan şerbeti de kaşık yardımı ile tatlımızın üzerine gezdirelim.
- Ocağı orta ateşte açalım ve tepsiyi çevirerek tatlımızın şerbeti çekmesini sağlayalım.
- Kalan şerbeti de tatlının üzerine yavaş yavaş dökelim.
- Bu şekilde tatlı tüm şerbetini çekene kadar ağır ağır pişirmeye devam edelim.
- Şerbetin çektikçe büyüyen ve tepsiye yayılan ekmek kadayıfını şerbetini tamamen çektikten sonra ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ekmek kadayıfını kaymak ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz ekmek kadayıfını ortadan kesip arasına kaymak yerleştirebilirsiniz de. Eğer manda kaymağı kullanırsanız onunla çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Ekmek Kadayıfı Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbetinizi hazırlarken ilk olarak şekerin 1 bardağını karamelize ederseniz şerbetinizin rengi daha koyu olacaktır. Ancak istemiyorsanız karamelize etmeyebilirsiniz.
- Suyu dökerken şerbet katılaşabilir ancak su kaynadıkça şeker tekrar eriyecektir.
- Ekmek kadayıfını özellikle Ramazan ayında marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Bulamazsanız ise benim gibi internet üzerinden Afyondan sipariş edebilir, güvendiğiniz e-ticaret sitelerinden temin edebilirsiniz.
- Dilerseniz ekmek kadayıfını kaymak yerine dondurma ile de servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok