Bumerang - Yazarkafe

Yuvalama Çorbası


Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yuvalama (Eğer antepteyseniz oli marketlerde satılıyor)
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 bardak nohut
  • 250 gr kuşbaşı
  • Nane ve zeytinyağı

Yuvalama Tarifi Yapılışı

  1. Nohutları akşamdan suya koyulur, nohutla kuşbaşı haşlanır ve suyu da kenarda bırakılır.
  2. O suyla yuvalamalar haşlanır bi taraftanda süzme yoğurtun içine yumurta karıştırılıp iyice çırpılır.
  3. İçine yavaş yavaş kaynar su eklenir.
  4. İyice ısınana kadar çırpılır kayanayan yuvalamaların içine yoğurdu eklenir.
  5. Diğer tarafta da zeytin yağını ısıtıp nane eklenir kaynayınca nohutlar ve didilmiş etler eklenir ve nane yaktığımız yağ üzerine dökülür 5-10 dakika daha kaynatıldıktan sonra afiyet olsun

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.