Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yuvalama (Eğer antepteyseniz oli marketlerde satılıyor)
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 bardak nohut
- 250 gr kuşbaşı
- Nane ve zeytinyağı
Yuvalama Tarifi Yapılışı
- Nohutları akşamdan suya koyulur, nohutla kuşbaşı haşlanır ve suyu da kenarda bırakılır.
- O suyla yuvalamalar haşlanır bi taraftanda süzme yoğurtun içine yumurta karıştırılıp iyice çırpılır.
- İçine yavaş yavaş kaynar su eklenir.
- İyice ısınana kadar çırpılır kayanayan yuvalamaların içine yoğurdu eklenir.
- Diğer tarafta da zeytin yağını ısıtıp nane eklenir kaynayınca nohutlar ve didilmiş etler eklenir ve nane yaktığımız yağ üzerine dökülür 5-10 dakika daha kaynatıldıktan sonra afiyet olsun
Hiç yorum yok