Bumerang - Yazarkafe

Ucuz Yemek Mantarlı tavuk sote


Malzemeler:

• 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü = 9,6 TL
• 500 gram kültür mantarı = 5 TL
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı = 1,4 TL
• 1 adet domates = 0,2 TL
• 2 adet yeşil biber 0,3 TL
• 2 adet kırmızı biber = 0,4 TL
• 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber = 0,1 TL
• 1 tatlı kaşığı kekik = 0,1 TL
• 1 çay kaşığı tuz = 0,01 TL
Toplam: 17,11
Tavuk ve mantar tavada kısa bir yolculuğa çıkıyor, baharatların da katkılarıyla nefis bir lezzete dönüşüyor. Ortaya 4 kişilik efsane bir akşam yemeği çıkıyor. Mis.
Detaylı tarifi :
Mantar sote bu sefer tavuk ile buluşuyor ve besin değerini arttırıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifi; bulgur pilavı ya da yeşil salata ile tamamlayarak bir öğün oluşturabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika






Malzemeler

  • 600 gram
    kuşbaşı tavuk göğsü
  • 500 gram
    kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 adet
    domates
  • 2 adet
    yeşil biber
  • 2 adet
    kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı
    taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı
    kekik
  • 1 çay kaşığı
    tuz

Püf Noktası

Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Tavuklu mantar soteye arzuya göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Mantarları büyüklüğüne ve isteğinize göre ince dilimler halinde ya da iri parçalar halinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
  4. Ardından; doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekleyip, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; doğranmış domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin.
  5. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre; ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.