Malzemeler:
• 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü = 9,6 TL
• 500 gram kültür mantarı = 5 TL
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı = 1,4 TL
• 1 adet domates = 0,2 TL
• 2 adet yeşil biber 0,3 TL
• 2 adet kırmızı biber = 0,4 TL
• 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber = 0,1 TL
• 1 tatlı kaşığı kekik = 0,1 TL
• 1 çay kaşığı tuz = 0,01 TL
Toplam: 17,11
Tavuk ve mantar tavada kısa bir yolculuğa çıkıyor, baharatların da katkılarıyla nefis bir lezzete dönüşüyor. Ortaya 4 kişilik efsane bir akşam yemeği çıkıyor. Mis.
Detaylı tarifi :
Mantar sote bu sefer tavuk ile buluşuyor ve besin değerini arttırıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifi; bulgur pilavı ya da yeşil salata ile tamamlayarak bir öğün oluşturabilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Malzemeler
- 600 gram
kuşbaşı tavuk göğsü - 500 gram
kültür mantarı - 3 yemek kaşığı
zeytinyağı - 1 adet
domates - 2 adet
yeşil biber - 2 adet
kırmızı biber - 1 çay kaşığı
taze çekilmiş renkli tane karabiber - 1 tatlı kaşığı
kekik - 1 çay kaşığı
tuz
Püf Noktası
Mantarları beyazlaması için limonlu suda bekletebilir, kuruladıktan sonra kullanabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Tavuklu mantar soteye arzuya göre soğan ve sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberleri yarım ay şeklinde doğrayın.
- Mantarları büyüklüğüne ve isteğinize göre ince dilimler halinde ya da iri parçalar halinde doğrayın.
- Zeytinyağını tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış fileto tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
- Ardından; doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, mantarı ekleyip, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; doğranmış domates, tuz, çekilmiş tane karabiber ve kekik ekleyin.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre; ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok