Kekiklim Tavuk

1 parça tavuk göğüs 2 parça kemiksiz tavuk budu 2 çorba kaşığı bilye kekik 1 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı krema 30 gr rende kaşar 1 tatlı kaşığı sirke Makarnası için, 200 gr kalem makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 3 dal fesleğen 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Salatası için, 1 adet havuç Yarım göbek marul · 1 parça tavuk göğsünü ve 2 parça kemiksiz tavuk budunu iri küpler halinde doğrayın. Toplam 400 gr tavuk iki porsiyon için yeterli olacaktır. · 2 çorba kaşığı bilye kekiği bıçakla iyice ufaltın ve 1 diş sarımsağı ezip tavuklarla birlikte bir kaseye koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı sirke ve ikişer çay kaşığı tuz ile karabiber ekleyip karıştırın. · Geniş bir tavaya ocakta yüksek ateşte ısıtın. İçine 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyin. Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklar su bırakıp kavrulmak yerine haşlanır. · Yüksek ateşte tavuklar iyice pişip dışları kahverengi olana dek kavurun. Tavuğun piştiğini anlamak için spatulanın ucu ile bir parça tavuğu ikiye ayırın. Kolayca ayrılıyorsa pişmiştir. Tavuklar piştikten sonra tavaya 4 çorba kaşığı krema ve 30 gr, yaklaşık bir kibrit kutusu kadar kaşar peynir rendeleyin ve kaşar iyice eriyene kadar karıştırın. Kekiklim tavuğunuz hazır. · Makarnası için büyük bir tencereye kaynar su koyun. Suya 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve tuz atın. · 200 gr kalem makarnayı kaynayan suya atıp 10-11 dakika pişirin. · Sosu için mutfak robotuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz ve 3 dal fesleğen koyup çekin. Fesleğenle iyice ufalıp yağa rengini verecek. · Pişen makarnaları süzüp bu sosla karıştırın. · Son olarak salatası için yarım göbek marulu ince ince kıyın. Üzerine 1 adet havucu rendeleyin. Zeytinyağı, sirke ve tuzla ağız tadınıza göre bir sos yapıp biraz da makarnanın sosundan ekleyin ve salatayla karıştırın. Sosu hazırlarken unutmayın ki 1 kaşık sirke, limon suyu veya nar ekşisi gibi aside 3 çorba kaşığı zeytinyağı eklemeniz gerekiyor. · Hepsi hazır olunca tavuk dünyasındaki gibi hepsini yan yana tabağa dizince afiyetle yemeniz için hazır.

1 parça tavuk göğüs 2 parça kemiksiz tavuk budu 2 çorba kaşığı bilye kekik 1 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı krema 30 gr rende kaşar 1 tatlı kaşığı sirke Makarnası için, 200 gr kalem makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 3 dal fesleğen 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Salatası için, 1 adet havuç Yarım göbek marul · 1 parça tavuk göğsünü ve 2 parça kemiksiz tavuk budunu iri küpler halinde doğrayın. Toplam 400 gr tavuk iki porsiyon için yeterli olacaktır. · 2 çorba kaşığı bilye kekiği bıçakla iyice ufaltın ve 1 diş sarımsağı ezip tavuklarla birlikte bir kaseye koyun. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı sirke ve ikişer çay kaşığı tuz ile karabiber ekleyip karıştırın. · Geniş bir tavaya ocakta yüksek ateşte ısıtın. İçine 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyin. Hepsini birden atarsanız tava soğur ve tavuklar su bırakıp kavrulmak yerine haşlanır. · Yüksek ateşte tavuklar iyice pişip dışları kahverengi olana dek kavurun. Tavuğun piştiğini anlamak için spatulanın ucu ile bir parça tavuğu ikiye ayırın. Kolayca ayrılıyorsa pişmiştir. Tavuklar piştikten sonra tavaya 4 çorba kaşığı krema ve 30 gr, yaklaşık bir kibrit kutusu kadar kaşar peynir rendeleyin ve kaşar iyice eriyene kadar karıştırın. Kekiklim tavuğunuz hazır. · Makarnası için büyük bir tencereye kaynar su koyun. Suya 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve tuz atın. · 200 gr kalem makarnayı kaynayan suya atıp 10-11 dakika pişirin. · Sosu için mutfak robotuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam tuz ve 3 dal fesleğen koyup çekin. Fesleğenle iyice ufalıp yağa rengini verecek. · Pişen makarnaları süzüp bu sosla karıştırın. · Son olarak salatası için yarım göbek marulu ince ince kıyın. Üzerine 1 adet havucu rendeleyin. Zeytinyağı, sirke ve tuzla ağız tadınıza göre bir sos yapıp biraz da makarnanın sosundan ekleyin ve salatayla karıştırın. Sosu hazırlarken unutmayın ki 1 kaşık sirke, limon suyu veya nar ekşisi gibi aside 3 çorba kaşığı zeytinyağı eklemeniz gerekiyor. · Hepsi hazır olunca tavuk dünyasındaki gibi hepsini yan yana tabağa dizince afiyetle yemeniz için hazır.
Hiç yorum yok