
29 günlük iftar menüsü serüvenimizin 2. günündeyiz! Bugünün iftar çorbası için lif kaynağı mahluta çorbasını başlangıç olarak sunuyoruz. Lokum kıvamında tavuklu buğu kebabı yanına şipşak domatesli erişte ve iftar salataları arasında sık tercih edilen nar ekşili cevizli kaşık salata ile menüyü taçlandıracağımız iftar sofrası, susamlı şekerpare ile tatlıya bağlanacak. Nefis ramazan yemek tarifleri için tüm ay boyunca yanınızdayız!
Mahluta Çorbası
Kırmızı mercimeğin çok sevilen aroması bu kez mahluta çorbası tarifinde! Lif zengini, midenizi yormayacak dumanı tüten tarifin tüm yapılış aşamaları burada.

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardagı pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 8 su bardağı su
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Mercimek ve pirinci yıkayıp tencereye alalım.
- Üzerine sıcak suyu ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.Çok koyu olursa sıcak su ekleyelim.
- Sıvıyağda kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçine tereyağı, domates ve biber salçası katıp kavuralım.
- En son baharatları ilave edip altını kapatalım.
- Pişen çorbaya tuz ve sosu ilave edip karıştıralım.
- Çorbayı bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım.
Afiyet olsun:)
Şahane Lezzeti İle Buğu Kebabı Tarifi
Ağızda dağılan tavuk etinin garnitür, domates ve beşamel sosuyla birleştiği kebap, iftara değişik tarifler arayanlardan tam not alacak. Püf noktalı videosu için hemen buyurun!

Şahane Lezzeti İle Buğu Kebabı Tarifi (videolu) İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 kg kemiksiz tavuk
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 kavanoz garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sıcak su
Beşamel Sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Şahane Lezzeti İle Buğu Kebabı Tarifi (videolu) Yapılışı
- Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra etimizi kuş başı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
- Domates püresini ilave edelim. Garnitürün suyunu süzelim ve onuda ekleyelim.
- Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
- Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
- Üzerine unu ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
- Kavurduğumuz unun üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
- Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım, tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
- Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
- Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim. Afiyet olsun.
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?
- Ben daha yağlı ve yumuşak olduğu için bu tarifte tavuğun pirzola kısmını kullandım ancak siz göğüs etini de kullanabilirsiniz.
- Yazdan hazırladığınız domates püreleriniz varsa onlardan kullanabilirsiniz. Ancak yoksa marketlerden de alabilirsiniz.
- Garnitürünüzü hazır alıp kullanabileceğiniz gibi evde kendinizde hazırlayabilirsiniz.
- Beşamel sosu hazırlarken unu gereğinden fazla kavurmamalı ve sütü eklerken sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz.
Domatesli Ev Eriştesi Tarifi
İftar yaklaşırken şipşak hazırlayabileceğiniz domates soslu ev eriştesi, doyurucu ve çok sevilen bir tarif. Kebap ve salata ile uyumlu lezzeti siz de bugün denemeye ne dersiniz?

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket ev eriştesi
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- karabiber
Domatesli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tencereye bolca su alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca az tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
- Daha sonra erişteleri ilave edip makarna haşlar gibi haşlanmaya bırakalım.
- Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.
- Tavaya tereyağını alıp eritelim. Doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakalım. Ara ara kaşıkla bastırıp ezelim. Güzelce püre haline gelmelerini sağlayalım.
- Domatesler suyunu çekince salçayı, tuz ve karabiberi ekleyelim. Yarım su bardağı kadar sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Sos kıvamını alınca altını kapatalım, süzdüğümüz erişteleri ilave edip nazikçe karıştıralım. Domatesli eriştemiz hazır, Şimdiden afiyet olsun.
Not: Erişte miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet)

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 8 – 10 dal maydanoz
- 2 adet salatalık
- Yarım kırmızı soğan
- İri kıyılmış ceviz
- Kapari
- Yeşil zeytin
Nar Ekşili Kaşık Salata Sosu İçin:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- Sumak
- Tuz
- Kekik
Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi Yapılışı
Salatalık ve domatesleri orta boy kullandım; eğer salatalık büyükse 1 adet, domates büyükse 2 adet yeterli olacaktır.
Soğanın baskın olmaması adına orta büyüklükteki soğanın yarısını kullandım.
Kapari ve yeşil zeytin tamamen isteğinize bağlı; ben salatalara çok yakıştırdığım için kullanmak istedim 
İftar sofralarınızda ana yemek yanına çok yakışacak, ismiyle müsemma kaşık kaşık yiyebileceğiniz taptaze kaşık salatası tarifi yapılışı aşamalarıyla sizleri bekliyor 
Kaşık salatası tarifi, nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri yıkayın.
- Salatalığın kabuklarını soyun.
- Kapari, yeşil zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri görseldeki gibi minik minik doğrayın.
- Cevizleri elinizle kapaca parçalayabilir ya da bıçakla kısa süre kıyabilirsiniz.
- Yeşil zeytin ve kapariyi de en son üzerine serpiştirin ve hazır
Sos Hazırlanışı
- Tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce karıştırın, servis öncesi en son sosu ekleyin.
Afiyet olsun 
Kaşık Salatası Püf Noktaları
- Kaşık salatası yaparken malzemelerinizi olabildiğince küçük doğramalısınız.
- Sosunu ise servisten hemen önce eklerseniz salatanız sulanmaz.
- Tuz, sumak, yağ ve nar ekşisi miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Dilerseniz limon miktarını yarı yarıya düşürüp 1 yemek kaşığı kadar sirke de ekleyebilirsiniz.
Susamlı Şekerpare
Gün içinde kolayca hazırlayıp dinlendirebileceğiniz susamlı şekerpare tarifi, şüphesiz günün yıldızı olacak. Detaylı anlatımı ve yapılış görselleri sizleri bekliyor!

Susamlı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri İçin;
- 1 su bardağı susam
Susamlı Şekerpare Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar 

İftar ve gün sofralarınızı süsleyecek hafif, kolay ve çok lezzetli farklı şekerpareyi kesinlikle denemelisiniz.

Şerbetini tutturamayacağım derdi yok fazla kaynatılmayan bir tatlı.
haydi bir an önce tarife geçelim. 

İftar ve gün sofralarınızı süsleyecek hafif, kolay ve çok lezzetli farklı şekerpareyi kesinlikle denemelisiniz.
Şerbetini tutturamayacağım derdi yok fazla kaynatılmayan bir tatlı.
- Susamlı şekerpare İçin önce şerbetini hazırlayalım bunun için tencereye su ve şeker koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edip sadece 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
- Şerbeti fazla kaynamayacak şerbetin soğuması için bir kenara alalım.
- Derin bir kabımıza oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını veya margarini koyalım.
- Yumurta, pudra şekeri ilave edip elimizle iyice eritelim. Daha sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve ununu azar azar döküp karıştıralım. Oldukça ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlayıp susama bulayıp tepsiye dizelim. (Ben 28 adet hamur elde ettim)
- Şekerpare hamurlarınızı çok büyük yapmanıza gerek yok hem pişince hemde şerbetini çekince kabarıp büyüyor.
- 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca sıcak tatlıya, soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbetini çekince üzerini istediğiniz şeyle hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Not:Tatlımız bir gün sonra daha lezzetli oluyor.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok