HAZIRLANIŞI
Taze barbunyayı ayıklayın. Çıkan iç barbunyaları bolsuda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşladığınız taneleri süzgeçe alın ve akan soğuk suyun altında soğutup kabuklarını çıkartın.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Teremyağı tencereye alın ve üzerine sarımsak ve soğanları ekleyerek kavurun.
Haşladığınız taneleri süzgeçe alın ve akan soğuk suyun altında soğutup kabuklarını çıkartın.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Teremyağı tencereye alın ve üzerine sarımsak ve soğanları ekleyerek kavurun.
Soğanlar pembeleşince kabuksuz barbunyaları tencereye ilave edin. Kimyon ve tuzunu ekleyerek kaşığın tersiyle ezerek kavurmaya devam edin.
Kısık ateşte 10 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alı ve limon suyunu ekleyerek blenderdan geçirin.
Üzerine teremyağ ve kırmızı biber kızdırarak ılık servis yapın.
Hiç yorum yok