LİMONLU CHEESECAKE
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket labne peynir (200gr)
- 1 su bardağı süzme yogurt +2 yemek kaşığı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- Yarim limon suyu
- 1 limon kabugunun rendesi
TABANI İÇİN
- 2 burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sicakliginda)
- 3 kaşık toz seker
- 2 yemek kaşığı kirik findik(arzuya gore)
- Tarçın (fiske tabir ettigimiz)
- LIMON SOSU
- 1,5 limon suyu ve kabugunun rendesi
- 2 çay bardagi su( ben renk versin diye portakal suyu kullandim)
- 3 tepeleme tatli kasigi nisasta
- 6 yemek kaşığı toz seker
Öncelikle burçak buskiviyi robotto çekiyoruz ve yağı,tarcini,sekeri ve findik kirigini ilave edip robotto iyice karistiriyoruz



Yumurta ve şekeri iyice mikserliyoruz üstüne unu ve vanilyayi eleyip ,yogurdu, labneyi katip düşük ayarda cirpiyoruz

Kaliba bu malzemeyi döküp oldugu yerde kalibi vurarak hava kabarciklarini çıkarıyoruz

Herkesin firin ayari farklilik gösterebilir



Kek sogudugunda üstüne sosu döküp ertesi güne kadar bekletin



NOT;kekiniz piserken firina ufak kaseler icinde su
Koyarsaniz kekinizin catlamasini engellersiniz.
Hiç yorum yok