Bumerang - Yazarkafe

LİMONLU CHEESECAKE



LİMONLU CHEESECAKE
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket labne peynir (200gr)
  • 1 su bardağı süzme yogurt +2 yemek kaşığı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Yarim limon suyu
  • 1 limon kabugunun rendesi

TABANI İÇİN

  • 2 burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sicakliginda)
  • 3 kaşık toz seker
  • 2 yemek kaşığı kirik findik(arzuya gore)
  • Tarçın (fiske tabir ettigimiz)
  • LIMON SOSU
  • 1,5 limon suyu ve kabugunun rendesi
  • 2 çay bardagi su( ben renk versin diye portakal suyu kullandim)
  • 3 tepeleme tatli kasigi nisasta
  • 6 yemek kaşığı toz seker 
YAPILIŞI

Öncelikle burçak buskiviyi robotto çekiyoruz ve yağı,tarcini,sekeri ve findik kirigini ilave edip robotto iyice karistiriyoruzsiz yağı eritip oyle de yapabilirsinizyagli kagit serilmiş çembere iyice bastirip dolaba kaldiriyoruz
Yumurta ve şekeri iyice mikserliyoruz üstüne unu ve vanilyayi eleyip ,yogurdu, labneyi katip düşük ayarda cirpiyoruz
Kaliba bu malzemeyi döküp oldugu yerde kalibi vurarak hava kabarciklarini çıkarıyoruz
Herkesin firin ayari farklilik gösterebilirben 150 derecede pisiriyorumortasi minik sallandiginda firini kapatiyorum ve içinde bekletiyorum
Kek sogudugunda üstüne sosu döküp ertesi güne kadar bekletinyada servis esnasinda da sosu dokebilirsiniz👍😊

NOT;kekiniz piserken firina ufak kaseler icinde su
Koyarsaniz kekinizin catlamasini engellersiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.