Bumerang - Yazarkafe

Kıymalı Nohut

Kıymalı Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram kıyma
  • 2 yemek kalığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı Nohut Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle düdüklümüze sıvı yağı soğanları ve kıymayı alıyoruz kavuruyoruz (ben kaşığın ucuyla tereyağıda ekledim).
  2. Soğanların ve kıymanın rengi dönünce salçayı ekliyoruz.
  3. Ardından nohutu ve baharatlarını da ekliyoruz karıştırıyoruz.
  4. Sonra sıcak su ilave ediyoruz üzeri 4 parmak geçecek kadar.
  5. Daha sonra düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz.
  6. Düdüklünün sesi çıkana kadar altı açık ocakta pişiriyoruz.
  7. Düdüklünün sesi çıktıktan sonra altını kısıp 20 dk daha pişiriyoruz.
  8. (Not: daha koyu bir kıvamda olmasını istiyorsanız 20 dakikadan sonra birazda düdüklünün kapağını açtıktan sonra kaynata bilirsiniz)
  9. Yanına pirinç pilavı çoban salatası ve yoğurt eşlik edebilir. Tercih sizin şimdiden afiyet olsun arkadaşlar😊

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.